Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 10 nivå 2 Höst Grupp 1 (7-7)

Match

Gideonsbergs IF P06 Blå

10 - 1
Blåsbo 1
4 september 2016
16:00

Västerås IK P06:1 Gul

Referat

Referat: Gideonsbergs IF P06 Blå - Västerås IK P06:1 Gul

Förlust mot ett bättre Gif idag.
Idag gjorde vi en radikal förändring, många fick nya positioner, där man inte brukar spela. Det blir inte helt lätt då för killarna, vilket vi måste ha förståelse för. Däremot är det nyttig för utvecklingen.
Anledningen är att vi vill att alla, så ofta som möjligt, ska få prova nya positioner, vilket utvecklar spelare på sikt. Om vi däremot blandar och ger för ofta, så hittar vi ingen balans. Det är en avvägning.
Vem vill egentligen förlora? Ingen i vårt lag hoppas jag;). Om man däremot kan se det lite mer långsiktigt, kan det vara ok att förlora vissa matcher för att prova nya positioner och bli mer allround som lag. Det är ok att förlora om man gjort allt man kan. Det tyckte jag de flesta gjorde idag.
Dessutom tror jag det är nyttigt för spelare att se vad som händer när vi skiftar lite i laget, förhoppningsvis kanske man får lite mer tolerans och respekt för att alla positioner är viktiga, men ska spelas på lite olika sätt.
Vi var lite virriga i början, men kom in i matchen halva första halvlek. Vi hade många fina snabba anfall och gjorde mål på dessa, samtidigt som vi hade en hel del "stolpe ut" och ribbträff. Killarna kämpade på men var lite ovana i laguppställningen. På det stora hela ska de vara stolta att de kämpade trots underläge och förlust.